iPhone Wachtwoorden Opslaan – Icloud Sleutelhanger

Iphone Wachtwoorden Safari

Word je ook gek van de grote hoeveelheid wachtwoorden die je voor verschillende websites en apps nodig hebt? En twijfel je bovendien voor het kiezen van een sterk wachtwoord of een makkelijk wachtwoord? Met een iPhone of ander Appleproduct is dat niet meer nodig. Niet alleen biedt Apple hulp met het kiezen van wachtwoorden, je kunt er ook eenvoudig mee inloggen. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

De opties voor iPhone

iPhone biedt meerdere opties voor wachtwoorden. Veel apps en website bieden de mogelijkheid om in te loggen met je Apple ID. Kies je hier niet voor, of heeft de website deze optie niet dan kan Apple je helpen met het kiezen van het wachtwoord.

Sterke wachtwoorden aanmaken

iPhone heeft een optie waarbij sterke wachtwoorden worden voorgesteld als je een nieuw account aanmaakt op een website. Het werkt als volgt:

  1. Schakel eerst de iCloud sleutelhanger in die het mogelijk maakt om wachtwoorden aan te maken en op te slaan. Dit doe je door op ‘Instellingen’ te klikken. Kies vervolgens jouw naam, dan ‘iCloud’ en daarna voor ‘Sleutelhanger’.
  2. Maak vervolgens een nieuw account aan op de website waar je lid van wil worden. Kies zelf je naam voor het nieuwe account.
  3. Wordt de website ondersteund door Apple dan kun je nu kiezen voor ‘Gebruik sterk wachtwoord’ of ‘Kies mijn eigen wachtwoord’. Kies je voor de eerste dan zal Apple een sterk wachtwoord voorstellen en die ook opslaan.

Log in met Apple

Je kunt er ook voor kiezen om met Apple ID in te loggen bij websites die zich aangesloten hebben bij Apple. Om dit in te stellen heb je twee factor authenticatie nodig. Dat betekent dat je naast een wachtwoord ook een extra beveiliging nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld via een verificatiecode, een vertrouwd telefoonnummer of een vertrouwd apparaat.

Inloggen met Apple ID kan zowel op de iPhone, maar ook op andere apparaten van Apple zoals de iPad, Apple Watch, Apple Tv en iPod touch. Het is zelfs mogelijk vanuit Android-apps en Windows-apps

Hoe inloggen met Apple ID

Open je een website of app die Apple ID ondersteund dan zal er bij het inloggen gevraagd worden of je in wil loggen met Apple. Kies deze optie en volg de volgende stappen. Sommige websites zullen eerst om je naam en mailadres vragen, maar meestal kan het met alleen Face ID en Touch ID.

Leave a Comment