Wachtwoorden in Google Chrome – Veilig je inlog opslaan!

Wachtwoorden opslaan in Google Chrome

Tegenwoordig wordt er verwacht dat je veel van je zaken online regelt. Denk bijvoorbeeld aan bankzaken, het doen van belastingaangifte en verzekeringen afsluiten, maar ook simpele dingen zoals een cadeau kopen voor je moeder en een donatie doen aan het dierenasiel. Voor al die dingen heb je een wachtwoord nodig, hoe meer je er hebt hoe moeilijker je ze kunt onthouden, maar gelukkig kun je ze in Google Chrome opslaan.

Wat is Google Chrome

Google Chrome is de webbrowser die ontwikkeld is door Google de bekende zoekmachine. Een webbrowser is de pagina die je gebruikt om andere websites op te laden. Andere webbrowsers zijn bijvoorbeeld Internet Explorer en Edge.

Wachtwoorden opslaan in Google Chrome

Om ervoor te zorgen dat je niet elke keer dat je naar een website gaat moet inloggen biedt Google Chrome de optie om die op te slaan zodat je naderhand makkelijker kunt inloggen. Dat werkt als volgt:

 1. Als je voor de eerste keer een wachtwoord invoert op een website zal Google Chrome (als je de website daarmee opent) vragen of je het wachtwoord wil opslaan. Staat het juiste wachtwoord er niet bij dan kun je die naast ‘Wachtwoord’ invoeren.
 2. Klik voordat je accepteert op ‘Voorbeeld’ zodat je kunt zien welk wachtwoord opgeslagen zal worden. Soms staat er een lijst met meerdere wachtwoorden. Kies de juiste.
 3. Controleer of de ‘Gebruikersnaam’ goed is ingevuld, zo niet verander die dan en sla het op.
 4. Vanaf nu zal Google Chrome jouw gebruikersnaam en wachtwoord automatisch invullen als je naar dezelfde website gaat.

Gegevens bekijken en bewerken

Heb je jouw gebruikersnaam en wachtwoord niet goed opgeslagen of wil je ze compleet verwijderen dan kun je dat zelf regelen via Google Chrome.

 • Open eerst Google Chrome op je computer.
 • Klik op ‘Profiel’ bovenaan de pagina en daarna op ‘Wachtwoorden’.
 • Wil je de gegevens bekijken dan klik je recht op ‘wachtwoord weergeven’.
 • Wil de de gegevens bewerken dan klik je recht op ‘Meer’ en daarna op ‘Wachtwoord bewerken’.
 • Wil je de gegevens verwijderen dan klik je rechts op ‘Meer’ en daarna op ‘Verwijderen’.

Wachtwoorden opslaan uitzetten

Wil je liever dat jouw wachtwoorden helemaal niet worden opgeslagen en dat Google Chrome stopt met erom vragen dan kun je de functie uitzetten.

 1. Open Google Chrome op je computer
 2. Klik op ‘Profiel’ bovenaan de pagina en daarna op ‘Wachtwoorden’.
 3. Hier kun je de optie ‘Aanbieden wachtwoorden op te slaan’ uitzetten.

Hoe worden je gegevens beschermd

Google Chrome zal de wachtwoorden en de gebruikersnamen die je invoert versleuteld opslaan. De versleuteling vindt plaats voordat de gegevens naar Google worden gestuurd. Dat betekent dat alleen jouw apparaat de versleuteling kan ontcijferen. Op de servers van Google zijn de wachtwoorden niet te vinden.

Leave a Comment